Mieke Scheltens

 Klik op de foto voor meer afbeeldingen

  Terug  

Curriculum

Geboren en opgegroeid aan de grote rivieren heb ik van jongs af aan een fascinatie voor het wisselende licht op water en polder.

Sinds 1970 woon en werk ik inde directe omgeving van Groningen waar op het gebied van beeldende kunst veel te beleven is. Vanaf de tachtiger jaren heb ik schilderlessen gevolgd bij diverse docenten, Wine  Franssen, Peter de Vis, Tineke Bouma en Ruud  Venekamp, die mij op diverse terreinen veel hebben geleerd.

Uitgangspunt in mijn werk is altijd het landschap of een verwijzing daarnaar met aandacht voor lichtplekken in het  water, aan de horizon, door struiken of takken .De uitwerking is impressionistisch neigend naar abstractie met meer aandacht voor kleur en sfeer dan voor figuratie .Afbakeningen en willekeurige objecten zijn voorwerp van beeldend onderzoek die mij verrassen. Van  acryl en gouache,potlood en pastel ben ik nu aangekomen in de wondere wereld van de olieverf .Vaak start ik met een idee of een plan maar altijd neemt het proces de overhand en werk ik al kijkend verder aan

De Groeve 2, Foxwolde (Dr.)

e.scheltens@kpnplanet.nl ,   www.kunstenaarsnoordenveld.nl